Для транспортування хворих і донорських органів. Івано-Франківщина отримає медичний гелікоптер

Здоров'я, Новини, Суспільство

Івано-Франківщина отримає гелікоптер у межах проєкту Міністерства охорони здоров’я з аеромедичної евакуації. Попередньо його розмістять на аеродромі у селі Підгір’я Богородчанської територіальної громади.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко.

“Над цим проєктом ми працюємо вже пів року. Були обговорення, приїжджали представники Міністерства охорони здоров’я. Ми визначали місце локації гвинтокрила. Попередньо узгодили, що розміщуватиметься на аеродромі у Богородчанській громаді. Це — найбільш відповідне місце. Поки з’ясовуємо всі юридичні питання”, — розповів Ігор Дмитренко.

З його слів, гелікоптер працюватиме для потреб екстреної медичної допомоги.

“За умов надзвичайної ситуації в будь-якому медзакладі Франківщини чи куточку області, ми зможемо швидко транспортувати пацієнта в інший медзаклад чи область. Це — актуально особливо зараз, оскільки в нас розвивається донорство органів”, — сказав Ігор Дмитренко.

Заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмила Сірко розповіла, що у межах проєкту “Велике будівництво” на Франківщині планують відремонтувати два медзаклади — обласну клінічну та обласну дитячу лікарні.

“В межах проєкту в обласній клінічній лікарні передбачено гелікоптерний майданчик, тому що зараз є велика потреба в такому засобі пересування. Майданчик є при цій лікарні, але його модернізують. Зараз розробляють проєктно-кошторисну документацію. Розпочати роботи плануємо у 2022 році”, — сказала Людмила Сірко.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.