У Франківську багатьом медикам “світить” скорочення, або переведення на неповну ставку: відома причина

Здоров'я, Новини, Суспільство

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків. За його словами така ситуація зараз у всіх громадах, бо Національна служба здоров’я не збільшила фінансування на зарплату лікарям вторинної ланки медичної допомоги, пише «Західний кур’єр».

“Пообіцяли збільшити зарплату лікарям до 20 тисяч, а медсестрам до 13 тисяч гривень, але коштів не передбачили. І сьогодні громади або будуть скорочувати лікарів, або тереводити їх на 05, 0,75 ставки. Така є сьогодні ситуація” – сказав Руслан Марцінків.

За його словами, такі проблеми уже є у міських поліклініках та у Міському перинатальному центрі, а з часом вона постане і в інших медичних закладах.

«НСЗУ коштів не збільшує. Фвнансує тільки первинну допомогу, сімейних лікарів і дуже мало іфнансує лікарів вторинної ланки. Нажаль у нас уже були певні скорочення” – відмітив Марцінків.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.