Путін на переговорах із Макроном погодився піти на “поступки”: Financial Times оприлюднило подробиці (фото)

Новини, Політика, Суспільство

Президент Франції Еммануель Макрон та глава Росії Володимир Путін на зустрічі 7 лютого домовилися про заходи щодо деескалації напруженості довкола України.

Стверджується, що другий пішов на “поступки” – пообіцяв вивести свої війська з Білорусі після навчань і не вдаватися до “воєнних ініціатив”.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Обозреватель.

Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на неназвані французькі джерела. Водночас у Кремлі заявили, що “угода” має бути схвалена США та Європою.

Зазначається, що під час спілкування з Макроном російський лідер пообіцяв не ухвалювати нових “воєнних рішень” і вести широкий діалог щодо розгортання військ РФ.

Угода між лідерами двох країн нібито передбачає виведення російських сил із білоруської території вже у лютому – після того, як там завершаться масштабні спільні навчання. За даними тих же джерел, до них залучили близько 30 тисяч військових, а також багато одиниць техніки збройних сил обох держав.

Співрозмовники видання додали, що під час бесіди Макрон і Путін домовилися про подальші зустрічі, щоб укласти угоди з питань колективної безпеки.

Джерела FT стверджують, що Путін пішов на "поступки" під час переговорів із Макроном

У Кремлі ж після переговорів заявили: хоча обидва лідери погодилися продовжити діалог щодо паризьких пропозицій, але під час їхнього обговорення “побоювання Москви не були повністю розвіяні”.

“Усі ці теми вимагають згоди союзників Франції з Європейського Союзу та НАТО, насамперед США”, – висловився прессекретар глави РФ Дмитро Пєсков.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.