Прикарпатка – перша українка в історії, яка змагатиметься в монобобі на Олімпіаді-2022

Новини, Суспільство, Туризм

Спортсменка відібралася на Олімпійські ігри у Пекіні та стала першою українкою в історії, що змагатиметься у жіночому турнірі з цього виду спорту.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Суспільне.

Бобслеїстка Лідія Гунько з Івано-Франківщини – єдина представниця України в монобобі на Олімпіаді-2022.

Перед стартом Олімпійських ігор очільник міністерства молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів про наявність “рекомендацій” для спортсменів щодо уникнення контактів з представниками ОКР. А вже у Пекіні український фігурист Іван Шмуратко зазначив, що не збирається давати коментарі російською мовою.

Бобслеїстка Лідія Гунько ж взагалі зазначила, що не має бажання спілкуватися з російськими атлетами. Вона розповіла, що це пов’язано із політичною ситуацією, зокрема із тим, що Росія “посягає на територіальну цілісність” України.

“Ми точно не друзі з російськими атлетами. Нам доводиться з ними тренуватися та виступати, але оскільки їхня країна хоче посягнути на нашу територіальну цілісність, ми не можемо легко з ними контактувати”, – сказала Гунько у коментарі CNN.

Також Гунько зазначила, що під час змагань намагається дистанціюватися від усього цього. Але не у реальному житті.

“Намагаєшся дистанціювати себе від усього цього під час змагань та тренувань. Але у реальному житті це не можна ігнорувати, оскільки від дій Росії постраждали багато друзів та знайомих”.

Хто така Лідія Гунько

28-річна українська бобслеїстка, що представляє Івано-Франківську область.

Олімпіада-2022 – дебютна для Гунько. Вона є першою українкою в історії, що взагалі змагатиметься у бобслеї на Іграх у Пекіні.

У сезоні 2021/22 Гунько стала бронзовою призеркою на етапі світової серії з монобобу у німецькому Вінтерберзі.

Також Гунько разом з розганяючою Іриною Ліщинською стали бронзовими призерками на етапі Кубка Європи у німецькому Альтернберзі.

Перед стартом Олімпіади-2022 у Гунько попросили надати ПЛР-тест її бобу, у якому вона змагатиметься у Пекіні.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.