Канада відправила в Україну військову допомогу

Новини, Політика, Суспільство

Канада скерувала в Україну транспортний літак із військовою допомогою.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Збройні сил Канади (CAF) відправили військову допомогу в Україну в рамках продовження та розширення операції UNIFIER. У Міноборони Канади уточнюють, що “літак ВПС Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази Трентон з вантажем нелетального озброєння для України”.

“Канада непохитно підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Ця допомога ще більше допоможе українським силам безпеки захищатися від загроз Росії та нарощування військ в Україні та навколо неї”, – зазначають у відомстві.

Військова допомога складається із засобів індивідуального захисту, засобів перевезення вантажів, а також засобів ведення спостереження і розвідувального обладнання.

Крім того, допомогу супроводжують фахівці CAF, щоб ознайомити українських військових з функціонуванням та обслуговуванням наданого обладнання.

“З 2015 року Канада надала Україні нелетального озброєння на понад 23 мільйони доларів”, – додають у Міноборони Канади.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.