День бабака: Тимко навіщував українцям нестабільну весну – прогноз

Новини, Суспільство

День бабака щорічно відзначається 2 лютого. За традицією сьогодні розбудили бабака Тимка, який є офіційним віщуном весни в Україні.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Суспільне”.

Цього року весна в Україну прийде за розкладом, але погода буде нестабільною. Такий прогноз сьогодні на біостанції в Гайдарах Харківської області дав бабак Тимко ІІІ.

“Незважаючи на те, що Тимко не побачив свою тінь, весна буде досить нестабільною. Каже, що нас очікують температурні коливання”, – розказала наукова співробітниця кафедри біології Харківського національного університету ім. Каразіна Надія Токарська.

“Весна прийде за розкладом, але буде досить прохолодною”, – додала вона.

Тимку також запропонували обрати найкращу “страву-антистрес для українців”. За вибором Тимка, це сало з чорним хлібом, часником та зеленню. Борщ з пампушками та вареники з цибулею гризун проігнорував.

“Ідея цього свята залишається незмінною — привернення уваги до біорізноманіття та збереження українського степу. 18-й раз ми на цьому місці, я сподіваюся, що ми зберемося тут і вдвадцяте, і вп’ятдесяте. Будуть нові люди”, — вважає співорганізаторка заходу Людмила Доля.

День бабака: Тимко навіщував українцям нестабільну весну 1

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.