“1000 грн за вакцинацію” тепер можуть використати й підлітки

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

В Україні значно розширився перелік сфер діяльності, в яких можна отримати послуги та придбати товари в межах програми єПідтримка.

До нового списку, зокрема, потрапили газети та журнали, спорттовари та освітні послуги. Водночас програмою тепер можуть скористатися вакциновані підлітки з 14 років. Незабаром до списку можливих витрат також додасться оплата комуналки для українців віком від 60 років.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Обозреватель.

Відповідний проєкт ухвали затверджено на засіданні Кабінету міністрів у середу, 2 лютого. Про це стало відомо під час онлайн-трансляції урядового засідання на YouTube.

Документ розроблено у Міністерстві економіки з метою стимулювання вакцинації в Україні. З іншого боку, так влада намагається підтримати ті сфери бізнесу, які найбільше постраждали від “карантинних” обмежень

1) надати право на отримання допомоги у розмірі 1000 грн українцям, які досягли 14 років, за умови проходження ними повного курсу вакцинації від COVID-19;

2) розширити перелік товарів та послуг, які можна придбати за “ковідну тисячу”. До такого переліку додали:

  • освітні послуги (оплата садків та занять у закладах позашкільної освіти, гуртках та секціях, а також оплата навчання у ПТНЗ, професійних коледжах, університетах та інститутах (вища освіта);
  • харчування у закладах освіти;
  • проживання у гуртожитках на час навчання;
  • шкільне приладдя та канцелярія;
  • газети та журнали (до цього в переліку були лише книги);
  • товари спортивного призначення.

Використати “тисячу за вакцинацію” можна буде протягом 4 місяців з моменту зарахування її на поточний рахунок одержувача. Якщо “ковідні” кошти не будуть витрачені після закінчення цього терміну, то протягом 10 днів банк, у якому відкрито рахунок, зобов’язаний повернути їх АТ “Ощадбанк”.

Крім того, Кабмін, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, дав протокольне доручення щодо ще одного розширення програми. Незабаром вакциновані громадяни з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп зможуть витратити тисячу гривень на лікарські засоби та комуналку (коли остання функція стане доступною, поки що вона не працює).

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.