Від двох гривень. Що думають франківці про збільшення вартості пластикових пакетів (відео)

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

В Україні з 1 лютого зросла вартість пластикових пакетів для покупців. Відтепер ціна становитиме від двох гривень за штуку.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Збільшення ціни на пластикові пакети покликане покращити екологічну ситуацію в країні, йдеться у постанові.

Кореспондентка Суспільного з’ясовувала, як до змін ставляться франківці та чи підвищили ціни на пакети у магазинах Івано-Франківська.

Приблизно тисячу пакетів за день купують люди в одному із супермаркетів міста, розповідає працівниця магазину Галина Бойко. З її слів, найчастіше покупці обирають пластикові пакети багаторазового використання. На касі супермаркету людям пропонують різні варіанти.

“Ось такий пакет можна придбати за три гривні. Більший можна купити за п’ять гривень і використовувати його багато разів. Також у нас є паперові пакети, які безкоштовно надає магазин. Їх можна використовувати для деякого товару. Є й екосумки, які коштують 19 грн 50 коп. І є ще біопакет, виготовлений на кукурудзяному крохмалі. Він швидко розкладається”, — пояснює Галина Бойко.

Покупчиня Зоряна Нагірна каже, що здорожчання не помітила. Пакет у магазині сьогодні придбала пластиковий.

“Я зазвичай маю свій пакет, але оскільки сьогодні бігла з роботи, не встигла зі собою взяти. Вигідніше взяти екоторбинки чи пошити”, — розповідає жінка.

Алла Безкоровайна у супермаркет прийшла зі своїм паперовим пакетом. Покупчиня каже, що пластиковими не користується приблизно вісім років.

“І гроші економлю, і екологічно. Та й взагалі пластикові пакети — це катастрофа. А ще додаються наші маски, які всюди на вулиці розкидані. Це — дуже страшно. Але сподіваюся, що ми виправимо цю ситуацію”, — каже Алла Безкоровайна.

Екологиня Мирослава Миленька розповідає, що подорожчання поліетиленових пакетів – це лише перший етап нововведень.

“Проблему треба шукати в екологічному вихованні, в екологічній свідомості населення. Тому що не завжди ціноутворення буде впливати на те, чи людина використовуватиме цей пакет. Відмова від них має бути поступовою, але повною. Багато залежить від самої політики конкретного продавця”, — вважає Мирослава Миленька.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.