В Івано-Франківську перевіряють стан бомбосховищ (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Під час радянської доби бомбосховища та протирадіаційні укриття мали чи не кожне підприємство Івано-Франківська. У ході великої приватизації та зміни власності захисні споруди цивільної оборони були занедбані.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Відтак, нині чимало з них перебувають в незадовільному стані або взагалі не готові до використання за призначенням.

Місцеві «надзвичайники» стверджують, у разі небезпеки в Івано-Франківську готові до прийому людей три десятки бомбосховищ. Вони належать комунальним підприємствам та міським навчальним закладам. І заздалегідь технічно впорядковані, як об’єкти цивільної оборони.

Раніше міське управління ДСНС розробило інтерактивну карту сховищ та захисних споруд. Щоправда, тут відсутні запаси продуктів чи лікувальних препаратів.

Згідно з регламентуючими документами, які в принципі не змінилися і нині, на приведення об`єктів цивільної оборони до робочого стану, відводиться 12 годин для того, аби закласти туди харчі та медикаменти.

Більше у сюжеті «Вежі»:

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.