У франківських поліклініках величезні черги на ПЛР-тести – люди стоять годинами (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Через складну епідеміологічну ситуацію, у франківських поліклініках утворилися великі черги на ПЛР-тест.

Про це повідомляє  щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку”.

Нагадаємо, наразі Прикарпаття – має найвищий показник з кількості виявлених хворих на коронавірус за добу серед областей України. За 27 січня у 2807 прикарпатців діагностували коронавірус, шестеро людей померли

Перед пунктами забору біоматеріалу для ПЛР-дослідження на COVID-19 у франківських поліклініках щодня утворюються значні черги.

Франківка Христина Дувірак 27 січня у Facebook розповіла, що в черзі на тест чекала понад годину:

“Прихворіла. Лікар дала скерування на тест. В нашій поліклініці не роблять. У п’ятій поліклініці. Сказали не їсти, не пити, нічим ніс і горло не обробляти… Пришла перед 9:00. Не знаю, чи всі хворі, але отаку чергу треба відстояти тим, хто хоче мати результат”.

“30 хвилин на десяту. Моє місце в черзі під тим дальнім стовпом. Врахуйте, що в основному стоять хворі люди. І хоч морозу нема, та сирість уже діймає. Згадала про валянки. У них тепло…

9:58. двері уже близько. В ногах зашпори..

Я дійшла, але за мною ще цілий двір людей. Фіртку, через яку запускали чергу, уже закрили на замок…”, – пише франківка.

Христина Дувірак розповіла, що з нею на тест чекали ще близько ста людей. О 10-ій годині фіртку вже зачинили, але в очікуючих таки встигли взяти біоматеріали на ПЛР.

Вранці 28 січня у поліклініці №2 на вулиці Довгій теж була велика черга.

“О 7:45 я прийшла на тест. Була 35, зараз за мною ще біля 30 людей. Не впевнена, що зможу попасти. 20 людей зайшло, а вийшло тільки п’ятеро…”, – пише читачка.

Загалом франківка чекала близько години. Каже, що медики працюють досить оперативно, але направлень на тести дуже багато:

“Одна бере тести і підписує, чий це тест. Друга шукає в списках, чи є направлення. Дві хвилини”.

У КНП “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради” прокоментували ситуацію в поліклініках:

“Черги дійсно великі, але беруть до останнього пацієнта в черзі”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.