Торік у Франківську від домашнього насильства постраждали 660 жінок

Кримінал, Новини, Суспільство

За минулий рік мобільна група з протидії домашньому насильству відреагувала на майже 2 тисячі викликів франківців.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу поліції Прикарпаття.

Як зазначається, основними завданнями працівників мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства є оперативне та якісне реагування, надання комплексної допомоги постраждалим особам, а також проведення превентивної роботи з кривдниками.

Так, упродовж минулого року поліцейські відреагували на 1831 повідомлення, які пов’язані із домашнім насильством. За результатами проведених перевірок було підтверджено майже 800 таких фактів. Відносно 569 правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП.

За цей період від домашнього насильства в Івано-Франківську постраждали 660 жінок, 127 чоловіків та 50 дітей.

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції було винесено майже 600 термінових заборонних приписів стосовно кривдників та розпочато 16 кримінальних проваджень.

Поліція Івано-Франківщини нагадує громадянам, що мовчати про домашнє насильство не потрібно. Якщо ви стали жертвою або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.