Обласний центр зайнятості вніс корективи щодо вимог подачі інформації про вакансію

Новини, Суспільство

Обласний центр зайнятості – про зміни до вимог подачі інформації про вакансію.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

Шановні роботодавці, доводимо до відома, що 8 січня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі» від 10.09.2021 № 1750-ІХ (далі — Закон № 1750), яким визначено, що таке «дискримінаційна реклама», «дискримінаційна реклама за ознакою статі» та яким посилюється відповідальність за порушення законодавства про рекламу.

В інформації про вакансію заборонено вміщувати твердження та/або зображення, дискримінаційні за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також ті, що дискредитують товари інших осіб.

Відповідно до Закону № 1750 зазнала змін частина 3 статті 241 Закону України «Про рекламу», яка унормовує відповідальність роботодавця за дискримінацію в подачі інформації про вакансію. У разі порушення роботодавець повинен сплатити до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати згідно встановленого Кабінетом Міністрів України порядку.

Шановні роботодавці, з метою уникнення штрафів та за більш детальним роз’ясненням щодо нових вимог подачі інформації про вакансію звертайтесь до Івано-Франківського обласного, міського центрів зайнятості та міських, районних, міськрайонних філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.