На Коломийщині в трьох селах виявили випадки сказу

Кримінал, Новини, Суспільство

Під час заходів з ліквідації сказу відповідно до випадку, що мав місце 01.01.2022 р. в Коломийському районі Івано-Франківської області, здійснено діагностичний відстріл лисиць (4 голови) на території мисливських угідь смт. Отинія, с. Товмачик, с. Іванівці, с. Мишин.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби відповідно до результатів лабораторних дослідженнь встановлено сказ лисиць, відстріляних на території мисливських угідь с. Товмачик, с. Іванівці Коломийської ТГ та с. Мишин Нижньовербзької ТГ Коломийського району.

Відповідно тривають заходи з ліквідації сказу.
Також Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці на території мисливського угіддя урочище «Валиска» УТМР «Княжа фауна» с. Кукільники Більшівецької ТГ Івано-Франківського району Івано-Франківської області.
З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, визначено неблагополучною територію мисливських угідь урочища «Валиска» с. Кукільники Більшівецької ТГ Івано-Франківського району Івано-Франківської області, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу.
В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.
Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ. Дивіться відео-новини, розслідутання на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.