В Івано-Франківській громаді збільшується кількість хворих на COVID-19

Здоров'я, Новини, Суспільство

За минулий тиждень в Івано-Франківській територіальній громаді медики зареєстрували півтори тисячі позитивних ПЛР-тестувань на COVID-19.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на позачергове засідання комісії ТЕБ і НС міськради.

Приблизно стільки випадків зафіксували упродовж усього грудня 2021 року.

“Має стрімке зростання захворюваності на COVID-19. За останній тиждень в середньому впродовж дня ми госпіталізовували 25-30 людей у наші два стаціонари — міська центральна клінічна лікарня та міська лікарня № 1. Ще два тижні тому ми ушпиталювали 8-12 людей. Ситуація напружується”, — розповіла Марія Бойко.

З її слів, збільшилася кількість дітей, які хворіють на COVID-19. За минулу добу в Івано-Франківській громаді медики діагностували коронавірус у 21 дитини, з початку пандемії – у 1 816 дітей.

“Госпіталізували 80-90 дітей, 25-40 – перебувають на амбулаторному лікуванні. На медичному обстежені є 120 пацієнтів. Дитяча лікарня переповнена, дуже багато хворіє дітей. Це відрізняє цю хвилю коронавірусу від двох попередніх, коли діти практично не інфікувалися”, – повідомила Марія Бойко.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.