НОК оприлюднив склад збірної на Олімпійські ігри у Пекіні (таблиці)

Новини, Суспільство

45 спортсменів представлять Україну на XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні в 12 спортивних дисциплінах.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на НОК.

Це рекордна кількість видів спорту на Зимовій Олімпіаді, в яких виступатимуть українці – у біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

На цих Іграх буде на 12 атлетів більше, ніж на попередніх у 2018 році.

Вперше в історії Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд з фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб).

Після перерви у два олімпійських цикли, до складу нашої збірної повернулися представники шорт-треку і одразу з двома перепустками на Ігри, та фігуристи у командних змаганнях.

Востаннє українські стрибуни на лижах з трампліну були представлені ще на Іграх у Ванкувері в 2010 році. Через 12 років після того Україну представлять троє спортсменів.

Кількість фристайлістів збільшилася, у порівнянні з минулими Іграми, з 2 до 5.

Склад Олімпійської команди-2022 нараховує чотирьох Олімпійських чемпіонів: біатлоністки Олена Білосюк (Підгрушна), Юлія Джима, Валентина Семеренко та фристайліст Олександр Абраменко, а також три призери Юнацьких Олімпійських ігор – фігуристи Олександра Назарова-Максим Нікітін та Іван Шмуратко.

До складу делегації увійшли 26 тренерів, 10 лікарів та масажистів, 7 представників технічного персоналу.

 
 
 
 
 
 

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.