Скільки пожеж трапилось на Прикарпатті від початку року

Новини, Суспільство

Від початку 2022 року в Івано-Франківській області трапилось 84 пожежі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речницю Держслужби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Христина Перцович.

Зокрема, 53 пожежі стались у житловому секторі. Саме на такі пожежі приходиться левова частка загибелі та травмування людей, а також найбільше завданих економічних збитків.

Так, під час пожеж найчастіше гинуть соціально незахищені верстви населення: пенсіонери, безробітні, інваліди та інші категорії осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Відтак, за звітний період січня у вогні загинули троє прикарпатців. За аналогічний період січня 2021 року вогонь забрав життя двох мешканців області.

Найбільшу кількість пожеж зареєстрували в Івано-Франківському та Надвірнянському районах.

Основними причинами виникнення пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки, недотримання рекомендацій з правильної експлуатації приладів обігріву та пічного опалення, несправність електричного та газового обладнання.

Для того, щоб запобігти виникненню надзвичайних подій через пожежі, вогнеборці здійснюють превентивну роботу з населенням. Зокрема, проводять рейди та роз’яснювальні роботи, залишаючи інформаційні листівки та пам’ятки.

Торік на Івано-Франківщині провели понад 420 таких рейдів. Для перевірок обирають квартири, у яких проживають соціально незахищені громадяни.

Водночас цьогоріч вже провели дев’ять рейдів. Рятувальники наголошують, що у разі пожежі, задимленості, загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.