В області формується сім батальйонів територіальної оборони, – Марцінків (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

В Івано-Франківській області формується сім батальйонів територіальної оборони. Шість по районах і сьомий – франківський, який буде знаходитися по вулиці Ребета.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

«Дуже важливо сьогодні доукомплектувати цей батальйон. Зараз йде набір фактично працівників. Тобто, із 45 чоловік 23 – це є офіцерські посади і решта – 22 посади солдатські. Тому, хто не має роботи, хто має можливість піти служити – закликаємо йти служити в територіальній обороні», – відзначив міський голова.

Крім того, є 600 вакансій людей, які працюють на своїй роботі, але можуть підписати контракт з територіальною обороною і відповідно час від часу проходити навчання зі збереженням заробітної плати. В разі потреби – вони призиваються і формується цей батальйон.

Основним завданням територіальної оборони є перешкоджання замінуванням, охорона громадського порядку та стратегічних об’єктів в разі військових дій.

Також в мерії розробили пам’ятку для мешканців, як поводитись в разі загострення агресії. Що потрібно покласти до тривожної валізи та де знаходяться бомбосховища.

«Тепер важливо доукомплектувати наші Збройні Сили, важливе волонтерство. Хочеш миру – готуйся до війни. Загострення може бути. Аналітики говорять, що це загострення може бути між 10-15 лютого. Якщо брати те, як готується Росія. Не було б тих заяв американців, Пентагону без перевіреної інформації. Надіємось, що все-таки вирішиться все дипломатичними методами. Хочеться, щоб ми зберігали спокій на скільки це можливо, але і щоб ми знали, як діяти в умовах можливої агресії.

Агресія може бути різна – це може бути не повномасштабний наступ. Ви знаєте, що російська дума звернулась до президента, щоб визнати ЛНР/ДНР як незалежні держави. Умовно кажучи – оголосить війну не Росія, а ЛНР/ДНР. Цей метод використовувався коли воювали проти Української Народної Республіки. Тому важливо, щоб ми знали, що робити в таких умовах», – підсумував Руслан Марцінків.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.