Маленький прикарпатець дочекався донорської печінки: як пройшла операція (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Лікарі з різних клінік, поліцейські та купа небайдужих об’єдналися, щоб однорічний Артем із маленького села на Прикарпатті дочекався донорської печінки.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Вікна-новини.

Завдяки цьому він став першою в Україні дитиною, якій трансплантували печінку від посмертного донора у такому маленькому віці.

Операцію виконали в дитячій лікарні Першого медоб’єднання Львова.

“Ми дуже раді, що сім’я донора погодилась на такий вчинок. Це для нас дуже відважно. Це шанс, щоб наш Артемчик жив”, – зі сльозами на очах подякувала мама маленького прикарпатця.

Поки печінку від посмертного донора в Україні пересаджували лише раз – шістнадцятирічній дівчині.

Над операцією працювали львівські та київські хірурги. Першим завданням було розділити печінку, адже, Артемчик важить всього 9 з половиною кілограм, тож цілий орган йому завеликий. Далі – сама трансплантація. Хірурги працювали майже до ранку.

На сьомий день після операції лікарі нарешті змогли сказати:

“З малюком все добре, орган працює. Результатом ми задоволені”, – відзначив керівник дитячої лікарні першого ТМО Львова Іван Міськів.

“Це найважливіше для мами чути, що дитина здорова. Ми щиро дякуємо родичам. Нехай Бог їх оберігає!”, – додала мама хлопчика.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.