Цього року ми не зможемо побороти Covid – ВООЗ

Новини, Суспільство

Глава служби надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я Майкл Райан заявив, що майже половину населення світу вакцинували проти коронавірусу.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ“.

Відомство впевнене, що у 2022 році людство не зможе побороти коронавірус. Про це сказав Райан під час Всесвітнього економічного форуму онлайн.

“Близько половини населення Землі отримали дві дози вакцини.

В Африці рівень вакцинації знаходиться лише на рівні 7%. І тому, хоча вакцинація і триває, є країни, які фактично залишаються поза цим процесом. І нам треба добитися справедливості та захищати найбільш незахищені групи у всіх країнах при боротьбі з цим вірусом.

У цьому році ми не зможемо побороти вірус, і ніколи не зможемо зупинити вірус. Ці пандемічні віруси вже є складовою нашої екосистеми. Але ми можемо добитися припинення цієї надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров’я, яку гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреєсус проголосив у січні 2020 року” – сказав Райан.

За даними ВООЗ, є великі відмінності у частці вакцинованих людей у різних частинах світу. Передусім, низький рівень вакцинованих від COVID-19 спостерігається у країнах з низьким рівнем розвитку.

Станом на 18 січня МОЗ позначає 4 області України як помаранчеву зону епідемічної небезпеки через Covid-19, решта – жовті.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.