Блінкен і Лавров поговорили про підсумки перемовин між РФ і Заходом

Новини, Суспільство

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров у телефонній розмові обговорили підсумки перемовин, що відбулись між Росією і Заходом минулого тижня у різних форматах.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Європейську правду“.

За словами речника Неда Прайса, у розмові обговорили зустріч делегацій РФ і США в рамках діалогу для стратегічної стабільності 10 січня, зустріч НАТО-Росія у Брюсселі 12 січня та засідання Постійної ради ОБСЄ 13 січня.

“Держсекретар наголосив на важливості продовжувати дипломатичний шлях для деескалації напруги у зв’язку з дуже тривожним розгортанням Росією сил довкола та на території України. Держсекретар повторив, що США непохитно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України та наголосив, що будь-які дискусії про європейську безпеку повинні включати союзників у НАТО та європейських партнерів, включно з Україною”, – йдеться у заяві.

Комюніке російської сторони ще не оприлюднене.

Як стало відомо, держсекретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибути з візитом до Києва. Порядок денний візиту ще не оголошений, однак, за словами джерела, на переговорах з українськими посадовцями мова йтиме про російську загрозу.

Нагадаємо, держави НАТО на засіданні 12 січня в Брюсселі відмовили Росії у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному флангу.

У РФ заявили, що не збираються йти на компроміси щодо своїх вимог, а також  – що не бачать підстав для проведення зі США нового раунду переговорів щодо гарантій безпеки найближчим часом.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.