Прикордонники показали, як посилено облаштовують кордон з Білоруссю (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Через спровоковану міграційну кризу на кордоні Білорусі та країн ЄС, Україна суттєво активізувала облаштування північної ділянки кордону.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Державну прикордонну службу.

Зазначається, що ще з початку листопада на українсько-білоруському кордоні постійно працюють близько трьох десятків інженерних груп прикордонників.

 

Вони встановлюють різного роду загородження – з “єгози”, колючого дроту, сітки рабиці, виготовляють переносні загородження. Також інженерні групи працюють над облаштуванням вертолітних майданчиків, щоб забезпечити оперативне перекидання резервів у разі різкої зміни обстановки на певній ділянці.

Вказано, що від початку спровокованої міграційної кризи у Білорусі для облаштування кордону України вже використали близько 4 630 бухт (мотків –ред.) спірально лінійних загороджень. Значну їх частину надали органи місцевої влади  Волинської області.

При цьому 2460 бухт прикордонники виготовили на власних потужностях.

“Вже сьогодні прикордонники спроможні самостійно виготовляти щодоби загороджень, що дозволять облаштувати ділянку кордону протяжністю до трьох кілометрів.

Варто зазначити, що відповідно до розпорядження уряду “Про виділення коштів для здійснення заходів, пов’язаних із зміцненням обороноздатності держави” Держприкордонслужбі України виділено 21 млн грн. Наразі закуплено майже 300 тонн сировини, що дасть змогу виготовити загородження для інженерного перекриття близько 62 км українсько-білоруської ділянки кордону”.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко створив мігрантську кризу на кордоні з країнами Балтії та Польщею. Україна посилила захист кордону з Білоруссю, щоб унеможливити варіанту подібних провокацій з мігрантами на власному кордоні. Там триває спецоперація “Полісся”.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.