Повний курс вакцинації проти COVID-19 пройшли понад 28% прикарпатців

Здоров'я, Новини, Суспільство

Першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали 428 079 прикарпатців.

Про це повідомили під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на Фіртка.

Водночас пройшли повний курс вакцинації — 28,4%.

Крім цього, 159 прикарпатців отримали додаткову дозу вакцини проти COVID-19, а 1 189 прикарпатців — бустерну дозу вакцини.

Загалом на Івано-Франківщині за минулу добу вакцинували 458 прикарпатців. Зокрема, щепили першою дозою — 161 людину, а другою — 297 людей.

Від початку вакцинальної кампанії в Івано-Франківській області провели 816 887 щеплень.

На противагу — зайнятість ліжок пацієнтами, хворими на коронавірус, складає 42%.

«Ми розуміємо, що для людей означає коляда та родинні свята, але ми також повинні думати про свою безпеку. Тому усіх закликаю вакцинуватись.

Центри масової вакцинації та пункти щеплення працюють без змін. Наявні усі вакцини, окрім AstraZeneca, якої наразі немає й в інших регіонах України», — сказав відповідальний за вакцинацію в області Микола Стовбан.

Також під час наради акцентували на необхідності дотримання протиепідемічних заходів та обов’язковій вакцинації задля зменшення ризиків захворювання та важкого перебігу хвороби.

Як зауважили, на Івано-Франківщині функціонують дев’ять центрів масової вакцинації населення. Перелік, контакти та графік роботи пунктів та центрів, а також іншу інформацію про вакцинацію проти COVID-19 можна отримати за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті.

До слова, на Прикарпатті найбільше щеплень зробили препаратом компанії Pfizer-BioNTech. Трохи менше обирали вакцини виробництва компаній AstraZeneca та Sinovac.

Нагадаємо, що Івано-Франківщина перейшла із жовтого у помаранчевий рівень епіднебезпеки. Так, один із показників не відповідає жовтому рівню епіднебезпеки, зокрема, йдеться про коефіцієнт виявлення випадків інфікування, який становить 29,2%.

Водночас на Прикарпатті у двох громадах можуть посилити карантин через стрімкий ріст захворюваності на COVID-19.

Додамо, що  невакцинованих медиків, працівників органів місцевого самоврядування та комунальників відсторонюватимуть від роботи з 31 січня без збереження заробітної плати. Це правило не поширюватиметься на працівників, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний документ.

Якщо Ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися, разом ми збудуємо Європу в Україні!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.