Від початку 2022 року на Івано-Франківщині у ДТП загинули троє людей. Серед них — одна дитина

Кримінал, Новини, Суспільство

Від початку 2022 року на Івано-Франківщині сталися 110 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули троє людей, зокрема й немовля.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на речницю Нацполіції області Тетяна Іванюк.

“У 15 аваріях 13 людей травмувалися, троє загинули. Серед травмованих — одна дитина, також одне немовля загинуло. Це — 5-місячна дівчинка, яка під час аварії перебувала в люльці від колиски на руках у матері”, — повідомила Тетяна Іванюк.

За словами медика Міністерства внутрішніх справ України в області Лесі Марковецької, дитину батьки перевозили неправильно.

“Під час різкого гальмування автомобіля дитина вагою 7 кг внаслідок моменту інерції та імпульсу стає важчою у 45-100 разів. Тому вона фактично “перетворюється на ядро”, яке вилітає з автомобіля. Якщо дитина перебуває на передньому сидінні, то вона вибиває лобове скло або травмується до нього і гине від удару”, — пояснює Леся Марковецька.

З її слів, навіть якщо мама пристебнута, але тримає дитину на руках, то не зможе її втримати під час різкого гальмування.

“Тому однозначно єдиний спосіб правильного перевезення дитини – використання автокрісла. А дорослі повинні обов’язково пристебнутися пасками безпеки. Тільки ремінь безпеки – це 70% врятованих життів у ДТП”, — каже Леся Марковецька.

За словами Тетяни Іванюк, основними причинами аварій на дорогах Івано-Франківщини є:

  • перевищення швидкості;
  • порушення правил маневрування;
  • недотримання дистанції;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • керування транспортним засобом у нетверезому стані.

“Від початку 2022 року поліцейські наклали 270 штрафів за перевищення швидкості. За весь минулий рік таких штрафів виписали 21 568 водіям. 95 керманичів оштрафували за керування у стані сп’яніння цьогоріч, 3 644 – за весь минулий рік”, — розповіла речниця Нацполіції області.

Загалом, за словами Тетяни Іванюк, торік на дорогах області патрульні зареєстрували 4 241 дорожньо-транспортну пригоду. У 866 аваріях травмувалися 1 116 людей, 118 — загинули. 271 ДТП – наїзд на пішохода.

Що відомо

Перша смертельна ДТП в області сталася 3 січня у селі Березівка. 67-річний водій автомобілем Volkswagen Transporter наїхав на пішохода, який переходив проїжджу частину дороги. Чоловік загинув.

Ще одна аварія сталася наступного дня у селі Рівня Верховинської територіальної громади. Там 34-річний житель Києва автомобілем Toyota Avensis насмерть збив пішохода, який вів велосипед.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.