В Івано-Франківську у 2022 році планують встановити п’ять нових світлофорів та п’ять кілець

Новини, Суспільство

У 2022 році в Івано-Франківську планують встановити п’ять нових світлофорів, п’ять — оновити та облаштувати п’ять кілець. Про це під час щотижневої оперативної наради повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

П’ять нових світлофорів

  • Галицька — Пулюя.

Михайло Смушак каже, що це — одне із найбільш проблемних перехресть, де часто стаються аварії.

“Коли повертають на вулицю Пулюя, то блокується одна смуга. Виїхати з Пулюя ліворуч — майже нереально. У нас є напрацьований проєкт, який матиме вигляд ця ділянка. Тут можна зробити п’ять смуг та паркувальні місця”, — сказав Смушак.

  • Галицька — Хіміків.

По цьому об’єкту комунальники уже виготовили проєктно-кошторисну документацію. За словами Михайла Смушака, тут так само часто трапляються ДТП. Світлофор буде “дозувати транспорт”, що заїжджатиме в Івано-Франківськ.

  • Калуське шосе — Дем’янів Лаз.

“Дем’янів Лаз розбудувався. І це одне місце залишилося, де немає громадського транспорту”, — говорить Михайло Смушак.

До співфінансування цього проєкту зголосилися долучитися підприємці з цього мікрорайону.

  • Коновальця — Сорохтея.

Ця ділянка, за словами Михайла Смушака, також є місцем постійних аварій та наїздів на пішоходів. При виїзді чи заїзді на вулицю Сорохтея автомобілі блокують усю смугу руху. Тому комунальники планують облаштувати тут п’ять смуг. Для цього проїжджу частину розширюватимуть на 1 м.

  • Бельведерська — Південний бульвар.

Світлофор у цьому місці планують встановити найшвидше. За словами заступника міського голови, підрядник хоче ввести в роботу світлофор в кінці лютого.

“Бульвар стає 5-смуговою вулицею. Ліві повороти не блокуватимуть проїзди. Облаштуємо паркувальні місця”, — сказав Михайло Смушак.

Ще п’ять світлофорів у місті комунальники поміняють та оновлять:

  • Вовчинецька — Надрічна — Івасюка;
  • Галицька — Горбачевського — Калуське шосе;
  • Надрічна — Шевченка (поворот у село Вовчинець);
  • Набережна — Слобідська;
  • Незалежності — Івасюка.

За словами Михайла Смушака, ці світлофори є застарілими, тому вони не виконують своїх завдань. Щоб підвищити безпеку пішоходів та “дозувати транспорт”, їх потрібно оновити.

“Під час роботи над світлофором на перехресті Галицька — Горбачевського вперше використаємо таку модель, коли над кожною смугою буде свій світлофор. Це дасть можливість спершу їхати громадському транспорту, а потім — автомобілям”, — говорить Смушак.

П’ять нових кільцевих розв’язок

  • Незалежності — Івасюка.

Це кільце, за словами Смушака, розвантажить рух та дозволить автомобілям вільно проїжджати на Тисменицю та не стояти у черзі.

  • Набережна — Галицька.

Його планують облаштувати найшвидше. Для його встановлення комунальники розширятимуть дорогу на 1 м.

  • Надрічна — Сагайдачного.

Михайло Смушак каже, що це – місце концентрації ДТП. Лише минулого року тут сталися чотири аварії. Саме кільце мало б розв’язати цю проблему.

  • Вовчинецька — Деповська — Сагайдачного.

Кільце у цьому місці вдвічі збільшить пропускну здатність.

“Замість світлофора плануємо зробити реверсний світлофор під мостом. Зранку будуть їхати на двох смугах, а коли ввечері повертатимуться додому, то їхатимуть від вокзалу у бік Деповської. Кільце буде краще працювати”, — сказав Смушак.

  • Довга — Берегова — Північний бульвар.

Зі слів Смушака, цей об’єкт — найбільш критичний. Його намагалися максимально спростити. Щоб організувати тут рух, треба прокласти асфальт. Саме кільце збудують з легких конструкцій, потім запустять рух та облаштують підходи до пішохідних переходів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.