Президент Казахстану ініціював саміт ОДКБ

Новини, Політика

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ініціював проведення найближчими днями саміту ОДКБ в онлайн-форматі.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт президента Казахстану

ками розмови Токаєва та президента РФ Володимира Путіна, сайт Кремля за підсумками розмови Путіна з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком та прем’єром Вірменії Ніколом Пашиняном

“Касим-Жомарт Токаєв повідомив Володимира Путіна, що ситуація в країні стабілізується. Водночас джерело терактів, як і раніше, існує. Тому, сказав він, боротьбу з тероризмом буде продовжено.

Президент запропонував провести саміт ОДКБ у режимі онлайн найближчими днями. Дата зустрічі буде погоджена дипломатичними каналами”.

Виражено підтримку висловленої президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим пропозиції щодо проведення найближчим часом засідання Ради колективної безпеки ОДКБ у форматі відеоконференції.

Нікол Пашинян повідомив, що вірменська сторона, як чинний голова ОДКБ, займеться організацією цього заходу”.

На сайті Кремля йдеться, що Путін, Лукашенко та Пашинян обговорили ситуацію в Казахстані, “яка має тенденцію до заспокоєння та нормалізації”.

Організація договору про колективну безпеку – військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан. Росія позиціонує її як альтернативу НАТО.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.