Влада Казахстану після прибуття російських військових майже придушила протести

Новини, Політика, Суспільство

Влада Казахстану заявляє, що майже вдалося відновити в країні “порядок”.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Reuters та Bloomberg які цитують слова президента Касим-Жомарта Токаєва.

Заява Токаєва пролунала лише через добу після того, як Росія направила свої війська для придушення протестів в Казахстані.

Станом на ранок п’ятниці силовики взяли під контроль вулиці Алмати, а президент заявив, що “конституційний порядок в основному відновлено в усіх регіонах країни”. Водночас вранці 7 січня біля центральної площі міста Алмати ще можна було почути постріли.

Президент Казахстану зазначив, що “сили правопорядку працюють наполегливо” а ситуацію на місцях контролює місцева влада.

Токаєв вчергове назвав протестувальників “терористами” і поскаржився, що громадяни використовують зброю. Він додав, що силовики працюватимуть до їх “повної ліквідації”.

5-го січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до країн учасниць Договору про колективну безпеку (ОДКБ) із проханням ввести війська для боротьби з “терористами”. РФ позиціонує ОДКБ як альтернативу НАТО. Експерти називають ОДКБ структурою, за допомогою якої Москва керує сусідніми країнами. Раніше не було прецедентів, щоб ОДКБ надсилала миротворців до країн-учасниць довогору.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.