Синоптики рекомендують туристам утриматися від походів у Карпати через небезпеку сходження лавин

Новини, Суспільство, Туризм

Синоптики попереджають про сніголавинну небезпеку у високогір’ї Карпат. Туристам радять утриматися від походів у гори.  

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінк відділу гідрологічних прогнозів гідрометцентру.

“5-6 січня у горах Івано-Франківської та Закарпатської областей — значна сніголавинна небезпека (третій рівень). Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин”, — йдеться у повідомленні.

За даними сніголавинних станцій, станом на 8:00 5 січня:

  • на станції Пожежевська температура повітря — 0,7°C, вітер південно-західний — 8-12 м/с, хмарно. Висота снігового покриву — 55-160 см. Сніг хуртовинний, нестабільний;
  • на станції Плай температура — 1,6°C, вітер південно-західний — 16-20 м/с, туман. Висота снігового покриву становить 32-61 см. Сніг — насичений водою, слабо закріплений;
  • на посту Драгобрат температура повітря — 2,3°C. Висота снігового покриву — 173 см.

5 січня у більшості регіонів України очікується дощова погода. Температура повітря становитиме +7…+9°C. Дощі синоптики прогнозують у північних, західних та центральних регіонах.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.