Посол у Німеччині: суперечки в новому уряді щодо “Північного потоку” – це шанс для України

Новини, Політика

Суперечки щодо “Північного потоку” у новому уряді Німеччини залишають шанси на більш позитивну розв’язку у цьому для України у цьому питанні. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням Європейську правду“.

Таку думку висловив посол України у Німеччині Андрій Мельник.

Андрій Мельник сказав, що вважає малоймовірним запуск добудованого російського газопроводу до кінця зими – з огляду на те, що процес сертифікації призупинений і навряд чи закінчиться раніше, ніж в середині 2022 року.

На його думку, скорочення Росією обсягів постачання газу не примусить ЄС відступитися від процедур.

Він зауважив також, що питання “Північного потоку-2”, яке свідомо залишили поза сторінками коаліційної угоди між соціал-демократами, “Зеленими” та Вільними демократами через кардинальні розбіжності позицій, досі залишається темою суперечок.

“Після створення коаліції суперечності в позиціях цих партій знову проявляються. Партія “зелених з перших днів виступала проти “Північного потоку-2″, вважаючи його геополітичним проєктом, непотрібним з точки зору економіки і шкідливим з точки зору екології. Натомість соціал-демократи кажуть: мовляв, труба вже побудована, ми не можемо її поховати на дні Балтійського моря. Зараз ця суперечка виходить на поверхню – і це дає нам шанс”, – вважає Андрій Мельник.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.