Прокурор відкликав клопотання про арешт Порошенка – рішення суду

Новини, Суспільство

Прокурор відкликав з Печерського райсуду Києва клопотання про застосування щодо підозрюваного п’ятого президента Петра Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, водночас у ДБР, попри рішення суду, це заперечують.  

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт ДБРухвалу Печерського райсуду від 29 грудня.

Згідно з ухвалою, до суду надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління ДБР Максима Дзвоника про застосування щодо Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Але до початку розгляду клопотання прокурор подав заяву про повернення клопотання “для доопрацювання”.

Зазначається, що слідчий суддя, дослідивши матеріали провадження та заяву прокурора про повернення клопотання, дійшов до висновку, що Кримінальним процесуальним законодавством не передбачено повернення клопотання за заявою слідчого/прокурора.

Водночас, він вирішив виходити з принципу диспозитивності кримінального провадження (диспозитивність полягає у вільному використанні сторонами кримінального провадження своїх матеріальних і процесуальних прав – як то права представляти чи не представляти доказ, давати показання чи відмовитись від давання показань, заявляти клопотання чи ні– ред.) і вирішив повернути клопотання.

“Слідчий суддя ухвалив: Повернути прокурору клопотання. Ухвала оскарженню не підлягає”.

Водночас у ДБР вирішили спростовувати повідомлення про відкликання клопотання.

“Державне бюро розслідувань наголошує, що оприлюднена сьогодні інформація про нібито відкликання з Печерського районного суду міста Києва 29 грудня 2021 року слідчим ДБР клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно п’ятого президента України не відповідає дійсності”.

У ДБР наголошують, що “вищевказана… інформація не відповідає дійсності, вказані процесуальні рішення не приймалися”.

У бюро нагадали, що Порошенко підозрюється у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій “Л/ДНР” і що про підозру йому повідомили 20 грудня.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.