На Івано-Франківщині прогнозують ще більший підйом води у річках

Новини, Суспільство

Через відлигу та опади на Івано-Франківщині у ріках басейну Дністра і Прута прогнозують підвищення рівнів води.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Дністровського басейнового управління водних ресурсів.

Як йдеться у дописі, максимальний підйом води працівники Дністровського БУВРу зафіксували на Дністрі — 111 см. До виходу на заплаву залишається 2,6 м. Найближче до заплави наблизилася річка Ворона — за добу вода піднялася на 60 см, а до виходу на заплаву залишилося 80 см. Річка Бистриця Надвірнянська за добу піднялася на 62 см. До виходу на заплаву залишається 1,5 м.

“За повідомленням Івано-Франківського обласного гідрометцентру очікується продовження підйому рівнів води над рівнями, які встановили вранці 2 січня. 2 та 3 січня на річці Ворона біля міста Тисмениця підйом — на 1 м-1,5 м, можливий вихід води на заплаву (жовтий рівень небезпеки)”, — йдеться у повідомленні.

З 2 до 4 січня в Дністрі поблизу Галича вода може піднятися на 0,5-1 м, а від села Нижнів Тлумацької територіальної громади до Заліщиків Тернопільської області — на 1,5-2 м. Негативних наслідків синоптики не прогнозують.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.