В Україні очікується сильне подорожчання хліба в 2022 році

Економіка, Новини, Суспільство

Вже до вересня наступного року ціни на хлібобулочні вироби зростуть на 35%. Головною причиною є дефіцит найголовнішого продукту для виробництва.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Znaj.ua.

Вартість хлібобулочних виробів на українському ринку вже до вересня 2022 року може зрости аж на 35%. Глава Союзу українського селянства Іван Томич пояснив, що подорожчання пов’язане з дефіцитом борошна в країні.

“Варіант може бути поганий. Що визначальне? Визначальне – наявність борошна для випічки хліба в Україні. На сьогодні ситуація погана: якісної пшениці, а, відповідно, борошна другого-третього класу у нас буде дефіцит” – заявив Томич.
Фахівець заявив, що головна причина нестачі зерна в Україні – це великі обсяги його експорту. При цьому Томич зазначив, що урожай в був хороший.
“Що скажуть ті мільйони українців, якщо хліб буде 50 грн? Цей хліб, наш, звичайний, український. Проблема в тому, що вчасно не використовували інструменти – Аграрний фонд, Держрезерв, інтервенції”, – підсумував глава Союзу.
А ось президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко виданню “Укріанські новини” заявляв, що ще однією причиною зміни ціни на хліб може стати подорожчання газу.
“Стрімке подорожчання газу фактично поставило на межу виживання переробну та харчову галузі в країні. Якщо говорити про хліб, який завжди був доступним, то сьогодні у хлібопекарів є реальна загроза зупинки виробництва. Всі складові собівартості подорожчали, сьогодні мова йде про 30%-е подорожчання хліба масових сортів споживання”, – сказав Дученко.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.