Цьогоріч українці частіше відвідували фестивалі, кіно та клуби, ніж театр чи музеї

Новини, Суспільство

Не зважаючи на карантинні обмеження близько 20% українців відносно часто ходили до ресторанів у 2021 році.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Такими є результати опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг»

Значно рідше українці відвідували концерти чи фестивалі, кінотеатри, нічні клуби – менш як 10%. Відвідували театр, музеї чи виставки – близько 5%.

Крім цього, за рік кожен десятий був у туристичних походах, подорожував Україною або виїжджав за кордон. Так, близько 15% у 2021 році ходили по гриби чи збирали ягоди, 11% – на рибалку, 2% – на полювання.

Зауважимо, що чим вищий дохід респондентів, тим різноманітніші у них види дозвілля та їх частота. Молодь частіше грає в ігри, займається спортом, ходить в кафе і ресторани. Водночас читають та ходять до церкви частіше старші.

У цілому ті, хто займався будь-якими активностями мають вище відчуття успішності 2021 року. І рибалка, і збір грибів і духовні практики, тренінги розвитку, шопінг, книги й походи приносили в цьому році переважно позитивні емоції людям.

Відтак, результати опитування свідчать, що активне дозвілля та хобі впродовж року підвищують позитивні емоції та відчуття успішності року. Особливо це розваги, які були менш доступні торік через пандемію: концерти, дискотеки, подорожі закордон.

Нагадаємо, відомо, що очікують від 2022 року мешканці західних регіонів.
Крім того, третина українців реалізувала свої плани у 2021 році. Ще половині вдалось частково реалізувати плани та тільки 13% сказали, що їм нічого не вдало.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.