В Івано-Франківську проведуть “патріотичні купання моржів”

Без рубрики, Новини, Суспільство

1 січня в Івано-Франківську на міському озері проведуть купання “моржів”. Їх приурочать до 113 річниці з дня народження Степана Бандери.

Про це у коментарі Суспільному розповів начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Цього року “моржі” звернулися, щоб зробити святкове купання. Ми зі свого боку забезпечимо, щоб все пройшло безпечно, були рятувальники та медичні працівники”, — розповів Ігор Кінаш.

Святкові запливи розпочнуться о 10:00 на міському озері. Таким заходом спортсмени привертають увагу до постаті Бандери. Про це у коментарі Суспільному розповів заступник голови клубу “моржів” “Тонус” Івано-Франківська Віктор Короткий.

“Я сам — із Запоріжжя, і пам’ятаю, як у дитинстві людей називали “бандерами”. Мені тоді здавалося, що у цих людей “хвости й роги ростуть”. Але я став військовим, багато де служив. Згодом зрозумів, що система мене обманула. А коли вже приїхав в Івано-Франківськ, то зрозумів, хто такий Бандера. І якщо росіян лякає його постать, то може варто задуматися, чому?”, — каже Віктор Короткий.

Вшанування 113 річниці з дня народження Степана Бандери розпочнуть з виконання пісні “Батько наш Бандера”. Учасники клубу “моржів” “Тонус” звернулися до колективу “Червона калина”, щоб артисти її заспівали.

Зі слів Віктора Короткого, опісля “моржі” розпочнуть святкові запливи. Наразі зголосилося десяток охочих.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.