Рятувальники встановили попереджувальні таблиці на маршруті до гори Піп Іван Чорногірський (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Прикарпатські гірські рятувальники встановили попереджувальні таблиці на лавино-небезпечних ділянках маршруту до гори Піп Іван Чорногірський.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на своїй Facebook-сторінку гірського рятувальника Василя Фіцака.

Рятувальники встановили попереджувальні таблиці на маршруті до гори Піп Іван ЧорногірськийФото: Facebook/ВасильФіцак

Рятувальники встановили арматурні тички до гори Піп Іван Чорногірський

“Також на маршруті розпочали встановлення додаткових арматурних тичок на зимовий сезон, які навесні демонтовуємо”, — пише Василь Фіцак.

Обсерваторія на горі Піп Іван ЧорногірськийФото: Facebook/ВасильФіцак

Обсерваторія на горі Піп Іван Чорногірський

27 грудня рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального відділення виміряли розподіл снігового покриву на схилах гори Піп Іван, повідомляють на Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій області.

“Вони виконали зондування снігового профілю та тест-компресію на ступінь лавинної небезпеки. Тест проводився на північно-східному схилі гори Піп Іван Чорногірський, крутизною схилу 27° на висоті 1990 м”, — йдеться у дописі.

За його результатами рятувальники визначили значну лавинну небезпеку третього ступеня.

“Проте з великою кількістю снігу, який випав за минулі дні, на екстремальних крутих схилах спостерігається висока лавинна небезпека. Місцями — від 40 см-60 см нового снігу”, — повідомляють надзвичайники.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.