Фондова колекція Музею історії Коломиї поповнилася унікальними речами Александра Кіблера (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

23 грудня у Музеї історії міста Коломиї відбулося відкриття виставки присвяченій відомому фотомитцю Александру Кіблеру.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Коломия Культурна.

Відвідувачам презентували не лише світлини, а й декор з фотосалону, обладнання та особисті речі фотомитця.

До слова, усе обладнання фотосалону Кіблер заповів своїй помічниці Марії Копчук. Після її смерті їх зберегла коломиянка Надія Луців.
Фондова колекція Музею історії міста Коломиї поповнилася цими унікальними речами Александра Кіблера, завдяки благодійному фонду «Покуття» та його засновнику Андрієві Іванчуку, який допоміг придбати цю колекцію для музею.

Циліндр, ретушерський столик, крісла, фотоальбоми і навіть чавунну пічку, біля котрої грівся Александр Кіблер у своїй студії, ви можете побачити на виставці. І звісно, його шедевральні фотографії.
Особливу увагу привертає до себе, портрет невідомої жінки у круглій рамі, відвідувачі її вже називають “коломийською Мадонною”.

P.S. Якщо у вашій домашній колекції є світлини зроблені Кіблером, поділіться ними на сторінці Музею історії Коломиї. Тоді ви матимете змогу відвідати виставку і безкоштовно зробити світлину за тим самим ретро столиком.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.