“В нас є домовленість, що на початку 2022 нам мають запропонувати проект щодо ремонту франківського аеропорту”, – Ігор Фріс (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Минулого тижня під час години запитань до Уряду народний депутат від 84 округу Ігор Фріс звернувся до міністрів оборони та інфраструктури щодо ситуації з аеропортом Івано-Франківська. Відтак вже є попередня домовленість, що на початку 2022 року галузеві міністерства мають запропонувати проект вирішення питання щодо ремонту і розбудови тамтешньої злітно-посадкової смуги.

Детальніше про це нардеп розповів в ефірі програми “Позиція Галичини”, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

“В концесії в компанії знаходиться виключно перон і будівля, а полоса належить Міністерству оборони. Проблема в тому, що Міністерство оборони не може і не бажає передати цю полосу на баланс Міністерства інфраструктури. Міністерство інфраструктури не може вкласти в це гроші, але у Вінниці вони знайшли пілотний проєкт, як це зробити. Наприкінці січня на першому пленарному засіданні на годині запитань до уряду ми спільно підійдемо до цих двох міністрів і визначимо, коли вони будуть розробляти і запропонують нам проєкт, вирішення питання щодо спільного ремонту, надання дозволу Міністерства оборони здійснити інвестиції Міністерством інфраструктури і вкласти гроші в розбудову і в ремонт полоси. Для того, щоб на неї могли сідати військові літаки і цивільні літаки”, – сказав Ігор Фріс.

Нагадаємо, Франківські депутати вимагають від уряду відремонтувати аеропорт.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.