У лікарнях Франківщини майже половина реанімаційних ліжок зайняті пацієнтами з COVID-19 (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Суспільство

У медзакладах Івано-Франківщини 47% реанімаційних ліжок зайняті пацієнтами з коронавірусною хворобою.

Про це інформує щоденна онлайн – газетаГолос ІФз посиланням на заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак.

Він також додав, що у лікарнях області загалом ліжка з хворими на COVID-19 завантажені на 34%.

“Є позитивна динаміка, проте, як і завжди, турбує смертність. За минулу добу померли шестеро жителів області. Станом на 23 грудня в області зайняті 93 зі 196 реанімаційних ліжок. Це – 47%, майже половина. Це свідчить про те, що перебіг хвороби в людей не завжди легкий”, – сказав Володимир Дзьомбак.

72-річна Віра Довган разом з чоловіком лікуються від COVID-19 в Івано-Франківській міській клінічній лікарні № 1. Спочатку, розповідає жінка, занедужав чоловік, а через тиждень – і вона.

“Температура підвищилася і трошки кашляла, чоловік більше кашляв і теж мав температуру. Він вже три тижні хворіє. Зараз я себе почуваю добре. Мене б виписали, але я мушу його пильнувати”, – розповідає Віра Довган.

У лікарнях Франківщини майже половина реанімаційних ліжок зайняті пацієнтами з COVID-19Фото: Суспільне Карпати

72-річна Віра Довган разом з чоловіком лікуються від COVID-19 у міській клінічній лікарні № 1

У відділенні, де надають медичну допомогу сім’ї Довган, медики розгорнули 44 ліжка для хворих на коронавірусну інфекцію. Зараз тут лікують 24 пацієнтів, каже виконувачка обов’язків завідувачки відділення терапії № 2 Вікторія Рудник. Всі ці люди – старші за 50 років.

“Приблизно 97% пацієнтів є невакцинованими, а якщо вакциновані, то переважно однією дозою. Спостерігається збільшення кількості важких хворих у порівнянні з попередніми хвилями. Навіть бувають випадки, коли пацієнти потрапляють без рентгенологічно підтвердженої пневмонії чи комп’ютерної томографії органів грудної клітки, але з вираженим інтоксикаційним синдромом, з вираженою загальною слабкістю”, – розповідає Вікторія Рудик.

У лікарнях Франківщини майже половина реанімаційних ліжок зайняті пацієнтами з COVID-19Фото: Суспільне Карпати

Загалом в міській клінічній лікарні № 1 медики розгорнули 100 ліжкомісць

Загалом в міській клінічній лікарні № 1 медики розгорнули 100 ліжкомісць, з них 70 – зайняті. З усіх пацієнтів вакциновані приблизно 10%. Зі слів заступника головного лікаря з медичної частини Ярослава Кобиляка, киснезалежними є приблизно половина пацієнтів.

“На ШВЛ зараз ніхто не перебуває, на СІПАПі в реанімації лежать семеро хворих. Одна пацієнтка – на посиленій кисневій підтримці, інші – на високопоточній вентиляції в реанімації. Зараз трохи змінився перебіг хвороби, вона помолодшала. Хворіє більше пацієнтів молодших — 60, 40 і 50 років”, – сказав Ярослав Кобиляк.

Що відомо

За минулу добу на Прикарпатті медики зафіксували 298 нових випадків COVID-19. Одужання від коронавірусу за добу медпрацівники підтвердили 909 прикарпатцям.

Впродовж 22 грудня проти COVID-19 в Івано-Франківській області медики щепили 4 151 людину. Першою дозою лікарі вакцинували 1 380 прикарпатців, другою — 2 726, додатковою дозою — 45 людей.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.