Внаслідок ворожих обстрілів в зоні ООС один український воїн отримав поранення

Кримінал, Новини

Ситуація на Донбасі продовжує залишатись напруженою. Проросійські збройні формування і надалі ігнорують домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланнням на ранковове зведення пресслужби штабу Об’єднаних сил.

Як зазначається, протягом минулої доби, 18 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Так, у районі населеного пункту Широкине в Приазов’ї противник залучив безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинув постріл ВОГ-17.

В напрямку селища Південне під окупованою Горлівкою російські найманці вели вогонь тричі, використовуючи міномети калібру 82 міліметрів та стрілецьку зброю.

Заборонені Мінськом міномети калібру 82 міліметри противник застосовував для обстрілу українських позицій у районі Водяного на Донеччині.

Поблизу села Троїцьке на Луганщині ворожі війська обстрілювали наші позиції двічі, застосовуючи міномети калібру 82 міліметри та станкові протитанкові гранатомети, а у районі сусідньої Новозванівки бойовики відкривали вогонь з гранатометів різних систем.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Як зазначають у штабі ООС, стан здоров’я пораненого – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 19 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.