Увага! В Івано-Франківську з 1 січня підвищують тарифи на воду

Економіка, Новини, Суспільство

15 грудня в Івано-Франківську відбулись громадські обговорення з приводу підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення.

Про це  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ГК.

“На засіданні комісії НКРЕКП розглянули проєкт постанови щодо підвищення тарифів з 1 січня. Ми звернулися з листом, надали пропозиції щодо деяких цифр – і вони були частково враховані. Але всі згідні з тим, що тариф потрібно підвищувати”, – розповів Віталій Савенко, генеральний директор КП “Івано-Франківськводоекотехпром”.

Таким чином, вже з 1 січня 2022 року тарифи підвищаться приблизно на 10%. Пропонуються такі тарифи: 12,69 гривень за постачання 1 кубометра води та 15,29 гривні – за його відведення, з ПДВ. Діючі тарифи становлять 11,52 грн та 13,65 грн відповідно. Отже, тарифи зростуть приблизно на 15%.

“Важливою складовою тарифу є вартість електроенергії, яка за останні роки суттєво зросла. Іншим складником є зарплата наших працівників, яка також повинна бути гідною і поступово зростати. Ми подавали навіть вищі цифри, але комісія схвалила проєкт, який ми маємо. Потрібно враховувати і те, що слід впроваджувати нові енергозберігаючі технології”, – додав Віталій Савенко.

Заступник міського голови Івано-Франківська Руслан Гайда також зазначив, що тарифи треба підвищувати – задля того, щоб підприємство могло прокладати нові мережі та якісно обслуговувати старі.

Зауважень у присутніх, серед яких були в основному працівники ВЕТП, не виникло. Тож громадські обговорення завершилися без внесення пропозицій до проєкту.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.