У Надвірнянській райраді прокоментували, що робитимуть із Пнівським замком

Новини, Суспільство, Туризм

Депутати Надвірнянської районної ради, яка є власником Пнівського замку на Прикарпатті, не надсилали жодних скарг на Пасічнянську територіальну громаду до Кабміну та Європейського Союзу з приводу пам’ятки архітектури. Про це у відповіді на інформаційний запит Суспільного повідомив голова районної ради Олександр Кеніз.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

За його словами, 18 листопада 2021 року на сесії депутати ухвалили рішення “Про намір передачі в оренду приміщень і будівель”. Якщо обранці ухвалять рішення про передачу Пнівського замку в оренду, то її вартість буде встановлена відповідно до законодавства.

“Районна рада від імені та в інтересах територіальних громад здійснює правоможності щодо володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності, в тому числі виконує всі майнові операції, може передавати їх у постійне або тимчасове користування, укладати договори у межах державно-приватного партнерства, в тому числі концесійні договори, здавати їх в оренду”, — повідомив у відповіді на запит Олександр Кеніз.

Відповідно до клопотання Пасічнянської сільської ради рішенням сесії районної ради від 19 листопада 2020 року в комунальну власність Пнівської сільської ради передали 28 об’єктів. Пнівський замок у цей перелік не увійшов.

Що відомо

Жителі Пасічнянської територіальної громади, що на Івано-Франківщині, виступили проти передачі в оренду Пнівського замку. За словами голови громади, Надвірнянська районна рада під час реформи децентралізації не передала замок Пасічнянській громаді, на території якої він розташований.

У 2018 році тоді ще Пнівська сільська рада виграла українсько-румунський ґрантовий проєкт “Об’єднані спадщиною”. Заступник голови Пасічнянської громади Тарас Юрчило розповів, що зараз реалізацію проєкту призупинили через фактичного власника фортеці — Надвірнянську районну раду. З його слів, районна рада надсилала “якісь незрозумілі листи” в Євросоюз та Кабінет Міністрів щодо Пнівського замку.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.