Президентський рейтинг: за кого готові голосувати українці

Новини, Політика, Суспільство

Рейтинг партій очолює партія “Європейська солідарність”, а президентський рейтинг – Володимир Зеленський, серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. 

Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зокрема, за партію “Європейська солідарність” віддали б свій голос 19,8% усіх опитаних, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

На другому місці партія “Слуга народу”. За них мають намір проголосувати 18,4% опитаних.

Замикає трійку лідерів – партія “Батьківщина”, за яку проголосували б 9,1%. Трохи уступає їм, “Опозиційна платформа – За життя” – 9,0% респондентів віддали б їм свої голоси.

Водночас за партію “Сила і честь” – 7%, “Радикальну партію” Ляшка – 5,2%, а за “Українську стратегію Гройсмана” – 5,1%.

Рейтинги інших партій склав менш як 5%, тобто, вони не проходять до Верховної Ради.

Також, Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив рейтинг кандидатів на виборах Президента у першому турі.

За чинного президента віддали б свій голос 27,1% усіх опитаних, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

На другому місці п’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко. За нього мають намір проголосувати 19,7% опитаних.

Замикає трійку лідерка партії «Батьківщини» Юлію Тимошенко, за якупроголосували б 11,3% респондентів.

На четвертому місці розташувався лідер партії “Сила і Честі” Ігор Смешко. За нього готові проголосувати – 7,7% опитаних.

Наступна трійка кандидатів має близькі показники. Юрій Бойко – 6,6%, Євгеній Мураєв – 6,5% та Дмитро Разумков – 6,3%.

Замикає рейтинг кандидатів, які долають 5%-й бар’єр – Володимир Гройсман. За нього готові проголосувати – 5,1% респондентів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.