Апеляції у справах про примусове відчуження приватної землі на підставі “суспільної необхідності” буде розглядати Верховний суд

Економіка, Новини, Суспільство

Про це APnews повідомляє з посиланням на опублікований текст законопроекту №6422, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Так, у пояснювальній записці до документу йдеться, що діючі терміни ухвалення рішень про викуп ділянок і нерухомості тривалі, як і терміни розгляду адміністративних позовів про примусове відчуження цих об’єктів для суспільних потреб. Шмигаль пропонує дозволити розгляд таких справ у порядку спрощеного позовного провадження.

Для прикладу наводиться будівництво київської Великої кільцевої автомобільної дороги, яке відкладається через те, що в зоні будівництва цієї траси є ділянки, які перебувають у приватній власності.

Апеляції у справах про примусове відчуження приватної землі на підставі “суспільної необхідності” буде розглядати Верховний суд. Термін розгляду справи не має перевищувати двох місяців з дня надходження апеляційної скарги.

Рішення Верховного суду набиратимуть чинності одразу, з моменту проголошення і не можуть бути оскаржені. Також апеляційний суд не зможе повертати справу за результатами апеляційного розгляду на новий розгляд.

“Прийняття законопроекту забезпечить прискорення розвитку мережi автомобiльних дорiг та поліпшення ix транспортно-експлуатацiйного стану, сприятиме соцiально-економiчному розвитку країни, пiдвищенню конкурентоспроможностi мережi автомобiльних дорiг для збільшення обсягу транзитних перевезень i туристичних поїздок, а також полiпшить соціально-економiчнi показники, пов’язанi з пiдвищенням рiвня утримання, зручностi та безпеки руху”, – йдеться у пояснювальній записці, затвердженій підписом міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.