В Івано-Франківській центральній лікарні пацієнтці пересадили нирку від родинного донора

Новини, Суспільство

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні медики вдруге провели операцію з трансплантації нирки. Операція пройшла успішно.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з повідомили на сторінці медзакладу у Facebook. 

Цього разу орган пересадили 38-річній пацієнтці, у якої лікарі діагностували п’яту стадію хронічної хвороби нирок. Донором став її батько.

Операцію проводили медики з Івано-Франківська та бригада лікарів Центру трансплантації клінічної лікарні швидкої допомоги зі Львова.

Що відомо

Першу трансплантацію родинної нирки на Івано-Франківщині медики провели на базі центральної міської клінічної лікарні 10 серпня 2021 року 25-річному пацієнту Ігорю Леочку. Операція з пересадки нирки тривала приблизно 4 години. Її проводили 26 медиків. Всі витрати за трансплантацію на себе взяла держава.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.