Україні треба більше “Джавелінів”, аби дати бій армії РФ – американський військовий

Новини, Політика, Суспільство

Американські ракети Javelin є високоефективною зброєю проти танків сухопутних військ РФ, проте Україна потребує сотні “Джавелінів”, аби відбити наступ російських військ, якщо Володимир Путін наважиться на масштабне вторгнення.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ. 

Полковник морської піхоти США у відставці та аналітик Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марк Кансіан, якого цитує Popular Mechanics

За словами Кансіана, Україна поки придбала занадто мало Javelin, тому вони не зможуть суттєво вплинути на хід можливих бойових дій.

США здійснили дві поставки цих ракет в Україну – спочатку Київ отримав 37 командних пускових установок (CLU) і 210 ракет, пізніше 10 CLU та 150 ракет.

Вказаної кількості достатньо, щоб забезпечити лише 3 з 28 батальйонів ЗСУ.

Хоча аналітик уточнив, що Збройні сили України мають й інше озброєння, як то протитанкові ракети часів СРСР та ракети з лазерним наведенням “Скіф” власного виробництва.

 “28 бойових батальйонів України потребують близько 450 одиниць протитанкової зброї, виходячи з практики США. Україна, ймовірно, могла б застосувати набагато більше протитанкової зброї” – сказав Кансіана:

Американський військовий підрахував, що трьох батальйонів ЗСУ, забезпечених “Джавелінами”, вистачить лише для покриття близько 11 км лінії фронту, тоді як кордон України з Росією має довжину 2,2 тисячі км.

Він застеріг, що російська розвідка може ідентифікувати українські підрозділи, оснащені Javelin, і піти в наступ по інших напрямках.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.