У Хриплині презентували навчальний комплекс для тренування пожежників (фото)

Новини, Суспільство

У селі Хриплині Івано-Франківської ТГ відбулася презентація навчального комплексу для потреб рятувальників.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ. 

У заході взяли участь представники ДСНС України, заступники з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у західних областях, 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС (м.Дрогобич), представники навчальних закладів системи ДСНС та ЗМІ.

«Даний навчальний комплекс (контейнери) є полігонним, мобільним, багатоконтейнерним, дидактично-тренувальним пристроєм, який служить для навчання і вдосконалення поведінки пожежників-рятувальників у сфері пожежогасіння. Він дає змогу оцінити дії в особливо небезпечних умовах, які імітують реальні ситуації, з якими можуть зіткнутися рятувальники, які беруть участь в рятувальних операціях. Головною його перевагою є можливість створення ефекту, який може виникнути в процесі горіння в житлових будинках. Тепер прикарпатські рятувальники підчас проведення практичних занять на навчальному комплексі перевірятимуть та вдосконалюватимуть вміння роботи при значному затемненні, задимленні, в обмеженому просторі», – повідомили в пресцентрі ДСНС в Івано-Франківській області.

Також зможуть перевіряти роботу обладнання, необхідного при гасінні та пошуково-рятувальних діях, а також рухатись у незнайомому просторі, долаючи складні перешкоди як горизонтально, так і вертикально, проходячи через вузький простір та зможуть вдосконалювати навики при евакуації з верхніх поверхів, та вміння рятувати і евакуювати людей із важкодоступних місць, а також зможуть перевіряти вміння ведення радіокореспонденції.

Навчальний комплекс (контейнери) придбано в рамках впровадження проєкту «Підвищення рівня безпеки населення у транскордонному регіоні шляхом посилення спільних заходів з навчання та співробітництва у сфері управління надзвичайними ситуаціями – BRIDGE», що здійснюватиметься за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна 2014 – 2020.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.