Суд взяв під варту без права на заставу водія Dodge, що скоїв у Калуші смертельну аварію і втік

Новини, Суспільство

Оголошено про підозру та взято під варту винуватця ДТП, яка сталася в Калуші 6 грудня о 19.09 на вулиці Промисловій.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  “Вікна”.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури оголошено про підозру мешканцю міста Калуша, який порушив Правила дорожнього руху (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України), інформують

Під час досудового розслідування встановлено, що зловмисник в стані алкогольного сп’яніння вчинив наїзд на двох пішоходів, які йшли по узбіччю дороги, після чого втік з місця події, залишивши потерпілих у небезпечному для життя стані.

Один із потерпілих від отриманих тілесних пошкоджень помер на місці ДТП.

Завдяки проведеним заходам по гарячих слідах втікача затримано в порядку ст. 208 КПК України.

9 грудня підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи застави, інформує обласна прокуратура.

Раніше йшлося, що 40-річний калушанин на Dodge вчинив смертельну аварію на вулиці Промисловій: один чоловік загинув, інший — в лікарні.

Смертельна ДТП сталася 6 грудня о 19.09. Водій із Калуша, 1981 року народження, керуючи кросовером Dodge Journey, здійснив наїзд на пішоходів з Делятина, 2001 та 1995 років народження.

Внаслідок ДТП 20-річний пішохід помер на місці події, інший — отримав тілесні ушкодження та поміщений у хірургічне відділення Калуської ЦРЛ.

Двоє молодих делятинців йшли обочиною дороги в бік міста, їх збив керманич попутнього Dodge Journey. Від удару 20-річного пішохода відкинуло на кілька десятків метрів — він загинув на місці. Іншого потерпілого — 26-річного чоловіка відкинуло в канаву. У нього вже видалена селезінка, медики боряться за його життя.

Водій Dodge не зупинився і втік з місця пригоди. Однак його змогли віднайти за номерними знаками, які залишилися на місці ДТП. На момент його виявлення правоохоронцями, керманич був п’яний. Однак близькі запевняли, що він випив спиртне після скоєння ДТП, аби вгамувати переживання.

У секторі комунікацій ГУПН в Івано-Франківській області виданню повідомили, що вночі 40-річного керманича затримали, і він мав явні ознаки сп’яніння. Ступінь визначить експертиза. Невдовзі йому оголосять підозру та обиратимуть запобіжний захід.

Редакція отримала фото з місця ДТП. На них зафіксована приблизна схема ДТП — на місці припаркованого автомобіля стався наїзд, далі — позначене стрілкою місце, де приземлилося тіло загиблого після удару та колом позначене, куди відкотилося по інерції.

Наразі в Калуській ЦРЛ перебуває потерпілий Володимир Ковач. Він сирота, тож опікуються ним лише його товариші, котрі просять допомогти з донорською кров’ю: потрібна “1+” (здавати потрібно у Калуші). Також будуть вдячні небайдужим за будь-яку підтримку в дороговартісному лікуванні.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.