В Івано-Франківську розроблено пілотну систему енергетичного моніторингу будівель (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Міжнародна співпраця. Завершився спільний двохрічний проект щодо енергоефективності будівель між університетами чотирьох країн “Транскордонна мережа енергетично сталих університетів”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Телерадіокомпанію ВЕЖА.

В Івано-Франківському університеті нафти й газу поділилися результатами. Насамперед розроблена система енергетичного менеджменту, опрацьовані моделі документів енергоефективності для бюджетних установ, запущені в роботу пілотну систему моніторингу енергоресурсів.

Уже традиційно першими моніторять новинки самі університету. На базі навчальних закладів відшліфовують та удосконалюють системи енергофективності.

Насамперед фахівці із ІФНТУНГу розробили пристрої, які зчитують інформацію про енерговитрати в окремих приміщеннях. Пристрої івано-франківських винахідників нині використовують і університети-побратими в Словаччині, Румунії та Угорщині. До речі, на рівні з викладачами в проекті задіяні і студенти. Вдалося налагодити обмін міжнародним досвідом для сотні представників технічних вишів.

Щодо бюджетних установ в Івано-Франківську, то перша ластівка – Енергетичний сертифікат для будівлі Департаменту архітектури Івано-Франківської міськради.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.