Школярі позмагалися у стрільбі з гвинтівок та пістолетів у Коломиї (фото)

Новини, Суспільство

У Коломийському ліцеї № 6 імені Героя України Тараса Сенюка проходили змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки та пістолета серед учнів закладів освіти Коломийської територіальної громади, присвячених Дню Збройних Сил України на призи Героя України Тараса Сенюка.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Управління освіти Коломийської міської ради.

Метою даного заходу є виховання юних патріотів на засадах національної гідності та високої самосвідомості, підготовки молоді до служби у лавах Збройних Сил України, підвищення зацікавленості учнів до занять зі шкільного предмета «Захист України», вшанування пам’яті борців за волю і незалежність України.

У даному заході взяли участь команди 12 закладів загальної середньої освіти Коломийської територіальної громади та 1 команда станції юних туристів, які демонстрували навички влучної стрільби з пневматичних гвинтівки та пістолета.

Учасники змагань виконували вправу зі стрільби з спортивної пневматичної гвинтівки, з положень стоячи і лежачи та один учасник з пістолета стоячи з відстані до мішені 10 м. Стрільби складалися з 5-ти пострілів, після чого результати команд плюсувалися для визначення місця команди. Також визначили найкращих стрільців серед юнаків і дівчат.

За результатами зведених залікових протоколів визначено переможців:

І місце – команда Коломийського ліцею імені М.Грушевського;
ІІ місце – команда Коломийського ліцею № 6 ім. Героя України Тараса Сенюка;
ІІІ місце – команда Коломийського ліцею № 1 імені В.Стефаника.

Кращий стрілець серед дівчат:
– Урбанович Соломія, учениця Коломийського ліцею № 6 імені Героя України Тараса Сенюка;

Кращі стрільці серед хлопців:
– Сорохан Максим, учень Коломийського ліцею № 1 імені В.Стефаника;
– Сушко Самуел, учень Коломийського ліцею № 6 імені Героя України Тараса Сенюка;
– Іванюк Віктор, учень Товмачицького ліцею;

Кращий стрілець з пістолета:
– Олексюк Станіслав, учень Коломийського ліцею імені М.Грушевського.

Переможців стрільби буде нагороджено грамотами управління освіти Коломийської міської ради та подарунковими сертифікатами громадської організації «Фонд пам’яті Андрія Федчука» напередодні свята Миколая у сесійній залі Коломийської міської ради.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.