“Наступного року буде проблематично”: Марцінків про бюджет Франківська на 2022 рік

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську триває підготовка до прийняття міського бюджету на 2022 рік. За словами міського голови Руслана Марцінківа, прийняти його планують вже 23 грудня на сесії міської ради.

Про це він повідомив під час традиційного ефіру,  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

“Розпочали формування бюджету, але висновок один – всі гроші в Києві. На місцях досить малі суми залишаються, тому проблематично буде і наступний рік”, – зазначив мер.

Марцінків зауважив, що коштів не вистачає і в медичній сфері, і в освітній, оскільки не додали як мінімум 100 млн грн освітньої субвенції.

Крім того, забрали 71 млн грн реверсної дотації (Реверсна дотація – кошти, які місцеві бюджети передають до державного бюджету для горизонтального вирівнювання податкоспроможності територій).

“Незважаючи на 4% ПДФО, які додали наступного року, різниця в тарифах складає 210-220 млн грн, те що ми маємо заплатити за газ”, – додав очільник міста.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.