Через підвищене навантаження: на Бурштинській ТЕС відключили енергоблок

Новини, Суспільство

Цього тижня Бурштинська ТЕС працює на максимумі – кожного дня в роботі 8-9 блоків з 11. Все для того, щоб забезпечити електроенергією і теплом мешканців Бурштинського енергоострова та України.

Про це інформує пресслужба ДТЕК Бурштинська ТЕС, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

“Через підвищене навантаження іноді трапляються свищі в котлах, що стає причиною короткострокового відключення енергоблоку. Так і сьогодні, о 08:37 відключено від мережі енергоблок №1 через свищ в передній пів топці котла”, – йдеться у повідомленні.
Також, зазначають, що для теплової генерації свищі на обладнанні не рідкісне явище, з яким енергетики зазвичай оперативно справляються.
Варто зазначити, що ремонтні бригади уже приступили до усунення зауважень. Енергетики приступили до пускових операцій на енергоблоці №4, який візьме на себе навантаження 1-го енергоблока.

“Відключення блоку №1 не вплинуло на тепло- і електропостачання Бурштинського енергоострова. Станція продовжує нести навантаження 1217 МВт. В роботі 8 енергоблоків із 11. Бурштинська ТЕС і далі буде працювати на максимумі, адже Енерго- і теплопостачання для нас пріоритет”,- додають у пресслужбі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.